Hovedfaget:

Hestehold og Ridning

Fagligt indhold

- Hvad går faget ud på?

Ridning
Horsemanship
Jordtræning med hest, metode og psykologi
Røgt og Pleje
Pleje af udstyr (vask, smøring etc)
Staldarbejde
Ude med hesten
Kendskab til hesten

Derudover kommer vi omkring hestens anatomi, historiske betydning for den menneskelige civilisation og funktion/betydning i forskellige kulturelle samfund på kloden.

Du får på hovedfaget indblik i nogle af den danske hestesports forhold og begivenheder og blik ud på konkurrencesporten på verdensplan.

Du får også et kig på uddannelsesmulighederne inden for en faglighed med heste, både som berider, dyrepasser/hestemanager og dyrlæge.

Hesten er ikke længere en naturlig del af de flestes hverdag, og kendskabet til andre dyr end lige de små kæledyr øger den enkeltes forståelse og tolerance over for den natur, der omgiver os. Heste afkræver os som mennesker, at vi stiller os empatiske og lyttende, for at få samarbejdet til at lykkes. En evne som er ekstremt vigtig at mestre i samspillet med andre mennesker også. Du vil ydermere opleve et selvtillidsboost, når du kan mærke din relation til hesten udmønter sig i et vellykket samarbejde.

Udover det praktiske aspekt, som kræver en fokuseret indsats, både med hestene og mellem eleverne, får du som elev oplæg til at reflektere over eget liv og livsindhold, kommer i nærkontakt med andre mennesker og bliver verdensvendt, idet omgangen med heste kræver et koncentreret nærvær og samvær. Mange samtaler om indholdet i “det gode liv” starter i stalden.

Undervisnings-former

- hvordan gør vi?

Hovedfaget foregår i en kombination af praksis med hestene i stalden og oplæg/teoriundervisning. Vi vægter samarbejdet og samværet i stalden utroligt højt, så alle både kan træne deres egne færdigheder og sørge for at hjælpe hinanden med at få den bedste oplevelse med hestene i fællesskabet på Vestergaard.

Kompensation

- hvad gør vi for at alle kan være med?

– Hvad gør vi for at alle kan være med?

Vi har hjælpemidler, der gør os i stand til at få alle med:
I stalden har vi lette redskaber, som kan bruges af alle. Opgaver tilpasses, så alle udfører en meningsfuld og uundværlig funktion til gavn for både hestenes trivsel og at alle får en god oplevelse både i stalden og til hest.
Når vi er i ridehuset har vi en topmoderne lift, så alle kan komme på hesten og vi har ekstra bagrytter på til støtte for ryttere med balanceudfordringer.

Praktiske forhold

- hvad har vi at gøre med?

Alle elever, uanset fysiske forudsætninger, kan deltage i undervisningen. Vi har ridehjelme og veste til alle. Langt det meste af undervisningen foregår udendørs (også om vinteren) i udendørs temperaturer, da stald og ridehal ikke er opvarmede, så varmt tøj og lyst til at være i den friske luft er en forudsætning. Til gengæld har vi en dejlig, lun rytterstue med handicaptoilet, hvor vi spiser frokost og har teoriundervisning og gør brug af projektor, film og andet.

Aktiviteter i og ud af huset

- hvad gør vi?
  • Vi sørger for at hestens boks er renset og i orden
  • Vi strigler og plejer hesten
  • Vi træner hesten både fra jord og fra hesteryg
  • Vi tager på tur med og på hesten i nærområdet og til vandet, når holdet er tilstrækkeligt rutineret.


Teori og indføring i:

  •  Hestens anatomi
  •  Hestens historie og betydning for mennesker
  •  Heste i forskellige kulturer i verden
  •  Hestesport i Danmark og resten af verden


TUR til  Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning

Dressur/spring på topplan og Open Danish Farrier Championship 

TUR til Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg med historisk rundvisning

TUR Christmas Show på Vilhemsborg

Vælg dette hovedfag hvis du...

- hvilket udbytte får du som elev?

Vil udfordre dit forhold til heste, og dermed også lære dig selv bedre at kende.
Vedligeholde og udvikle dine færdigheder inden for ridning og håndtering af heste.
Udvide dit kendskab til ridning, hestesport og uddannelsesmuligheder inden for faget.

Det bevægende fagrum

hvor fagene handler om krop, bevægelse og puls.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside. Ved fortsat brug af siden godkender du vores cookie- og privatlivspolitik.