Hovedfaget:

Medie

Fagligt indhold

- Hvad går faget ud på?

Medie er en legeplads, hvor du kan arbejde med de medier, du møder overalt i din hverdag. Her vil du blive udfordret på din kreativitet indenfor kortfilm, dokumentarfilm, lyd, grafik og fotografi.

Uanset hvilket medie du arbejder med, handler det om at arbejde projektorienteret, at udvikle sine idéer og føre dem ud i livet. Du får både teoretiske og praktiske værktøjer til at realisere din kreativitet, og du vil i løbet af semestret lære om teknik, udstyr og muligheder. Målet er, at teori og praksis tilsammen giver dig en bredere forståelse for de virkemidler og produktionsmetoder som anvendes i den medie-fyldte verden, vi lever i.

Lige meget om du mest ser medier som en fritidsinteresse, eller du sigter mod en professionel karriere som journalist, grafisk designer eller andet indenfor medieverdenen, så kan du på hovedfaget Medie få et fagligt udbytte der matcher dine ambitioner.

Undervisnings-former

- hvordan gør vi?

Semestret vil bestå af flere korte eller længere projektperioder. Projektperioderne er delt mellem perioder med bundne fællesopgaver, og en periode, hvor du vælger, hvad du vil arbejde med.

Du kan eventuelt finde ligesindede, som du svinger godt med og danne en gruppe, som arbejder sammen om en større produktion. Eller du kan gå med i projekter, der tager udgangspunkt i et bestemt emne eller medie.

Ind imellem hiver vi et par dage ud til fælles undervisning, hvor vi undersøger aktuelle begivenheder i mediestrømmen.

Forudsætninger

- hvad forventer vi af dig som elev?

Vi forventer, at du møder op med fantasi og skabertrang. Derudover er du villig til at ofre lidt ekstra tid og energi, når deadline for produktionerne strammer til.

Kompensation

- hvad gør vi for at alle kan være med?

Skolen råder over mange tekniske hjælpemidler, så alle har mulighed for at betjene computere og andet udstyr.

Desuden er vores dygtige hjælpelærere hænder og fødder for dig, så din idé kan blive til virkelighed, selvom du måske ikke selv er hooked på det tekniske.

Praktiske forhold

- hvad har vi at gøre med?

På Medie råder vi over fuldt professionelt udstyr indenfor lyd, lys, kameraer og redigeringsudstyr.

Vores kameraer optager i HD-kvalitet, og vi redigerer på nye Mac-computere med professionel software som Final Cut Pro, Logic Pro og Adobes programpakke med bla. Photoshop og Dreamweaver. Vi har desuden grej til foto med studie og digitale spejlreflekskameraer.

Aktiviteter i og ud af huset

- hvad gør vi?

Medie er først og fremmest projektarbejde.

Det betyder, at arbejdet foregår i projektperioder, hvor du udvikler en ide, som du producerer og redigerer færdig. Derefter går du i gang med næste projektperiode.

Teori og praksis kombineres, så du ikke bliver udtrættet med lange foredrag, men i stedet tilegner dig viden og færdigheder på en kreativ og legende måde.

Undervisningen kan krydres med ekskursioner, hvor vi for eksempel besøger en udstilling med fotokunst, eller tager i biografen for at se en ny film. i den forbindelse kan der være en mindre egenbetaling.

Vælg dette hovedfag hvis du...

- hvilket udbytte får du som elev?
  • vil lave en kortfilmhar en ide til en god dokumentar
  • vil skabe lyd, eller radiofortællinger
  • vil lave en plakat og arbejde med grafik
  • vil lære at tage gode billeder og redigere dem
  • vil lave en lækker hjemmeside
  • vil arbejde med stop-motion
  • vil lege med medier generelt

 

Så kom!

Det producerende fagrum

hvor fagene handler om ord, lyd og billede.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside. Ved fortsat brug af siden godkender du vores cookie- og privatlivspolitik.