Modulfag

Modulfag på Egmont Højskolens lange kursus er lidt kortere fag, hvor du måske har 2-4 lektioner om ugen.

Der er rigtig mange modulfag at vælge imellem, og de spænder meget bredt rent indholdsmæssigt. Fra boglige fag, f.eks psykologi og historie, til kreative fag som f.eks keramik og musik og videre til kropslige fag som idræt og dans.

I modsætning til dine hovedfag, så vælger du modulfag 2 gange på et semester. Du vælger normalt 2-3 modulfag, når semesteret starter. Og så vælger du nye modulfag midt i semesteret. På den måde får du mulighed for at prøve mange forskellige ting.

Herunder kan du læse om alle de forskellige modulfag, vi tilbyder i øjeblikket.

Modulfag forår 2021

Bemærk: Disse fag er stadig under planlægning, du kan derfor indtil videre kun se fagenes titler.
Der kan forekomme ændringer i fagudbuddet inden semesterstart.

A-modul

(1. periode)

Afrorytmer
Aktiv medborgerskab
Begynderguitar/klaver
Etiske dilemmaer
Filosofi
Hjernetræning
Indie-film
Kondition og styrke
Matematik
Navigation
Samtale fremmer forståelsen
Skjulte sandheder
Strik og debat
Tobii-værkstedet

B-modul

(1. periode)

3D-print
Japansk Kultur
Jurt
Keramik
Kompas
Læs
Pladevender
Radioteater
Sammenspil
Skak for Skæg
Sund fornuft
Syng
Tilpasset Idræt

C-modul

(1. periode)

Bold og Bad
Fashion
Film du ikke vidste du ville se
Gade Syndikatet
Gruppens Psykologi
Højskolesangbogens DK
Klatring
Madlavning
Modstandskraft
Science Fiction
Sundhedswannabe
Vandring med podcast
Værkstedsfag

D-modul

 (2. periode)

Friluftsteater
Natursind
Krigerne
Foto
Soul-kor
At tegne er at se
Bål og brændende kærlighed
Forårsfryd
Læderlounge
Værkstedsfag
Lystfiskeri
Sejlads
SUP
UV-jagt

Sidste semesters modulfag: Efterår 2020

A-modul

At Gå

 Ja, det er lige netop det vi skal.....

Kirkegaard skrev tilbage i 1847:“Tab for alt i livet ikke ikke lysten til at gå. Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til og går fre en hver sygdom. Jeg har gået mig mine bedste tanker til, og jeg kender ingen tanke så tung , at man ikke kan gå fra den”

Vandring har for mange filosoffer været redskab til at finde inspiration og sat gang i samspillet mel-lem krop og sind - det er her at tanker fødes, mon det også kan ske for dig?

At gå ture er afgørende for hvordan du tænker, føler og har det med din krop. Og gang med andre mennesker er en oplagt måde at kombinere motion og socialt samvær. Vi ved også at det er sundt at gå - vi vil snakke om og opleve de forskellige formål der kan være med at gå - en dag lægger vi vægt på sundheden og puls, en anden skal vi være beskuer eller dyrke stilheden når vi går

Vi går i al slags vejr for hvis man kun går tur når vejret er godt går man glip af halvdelen. For dig som sidder i stol: du kan køre selv, du kan komme i en jogger eller hoppe på en håndcykel

Sulvitur ambulando - “det løser sig ved at gå” så valget er dit!

Lisa Schlage
Lisa SchlageHøjskolelærer

B-modul

3D design & print

Her er muligheden for at skabe noget helt nyt, som verden ikke har set før.

Med 3D-print er det muligt at fremstille fysiske genstande, der ellers ville være umulige eller meget dyre at lave. Har du lyst til at designe et nyt, anderledes og personligt joystick til din kørestol, eller en ny smart dims, som gør det lettere for dig at holde på en gaffel - ja så har du muligheden her.Det kan også være, at du går og brygger på en idé til en helt anden slags dims, som vil være til gavn for mange andre mennesker, og som bare lige skal videreudvikles, inden den er klar til at gøre dig rig og berømt.

Et andet område kan være reparation af ting, som du i forvejen ejer: Batteridækslet til din TV-fjernbetjening er måske gået i stykker; den lille, flækkede plastdims i din billige inkjet-printer koster lige så meget som en ny printer osv. osv. Nu kan du (måske) selv fikse tingene.Mulighederne er uendelige, men vælger du dette fag skal du først og fremmest have idéerne med dig.

Du vil lære at benytte et 3D-design-program på computeren til at modellere den genstand, du gerne vil have ud i den virkelige, fysiske verden. Derefter gøres designet klar til print og så skal 3D-printeren gøre resten af arbejdet.

Der bliver helt sikkert tale om at gentage processen med flere test-prints, inden den perfekte ud-gave af din idé er endeligt færdig, men så står du også med en fysisk ting, som du selv har både tænkt, designet og skabt.

Vi gennemgår de forskellige faser ved 3D-print, fra ideer og design til et færdigt fysisk produkt. Undervejs diskuteres bl.a. fordele og ulemper, styrker og svagheder, muligheder og begrænsninger.Alt efter aktivitets- og ambitionsniveau vil der være en brugerbetaling på 100-300 kr. (der betales efter vægt af det printede materiale).

OBS: 3D-print er en meget langsommelig process - forvent ikke at få dine print lige med det samme.

Stevie Kørvell
Stevie KørvellHøjskolelærer

C-modul

Dokumentarfilm og debat

Vi kommer til at se mange forskellige dokumentarfilm, korte som lange, danske og udenlandske, og efterfølgende taler vi om dokumentarfilmens mange virkemåder, formål og hensigter.

Målet med faget er at vi udvikler vores kritiske sans i forhold til dokumentarfilm, men også at stille spørgsmålstegn ved den konstante strøm af information, historier, meninger og holdninger som vi alle bliver konstant bombarderet med.

Forvent at se en masse gode film, og vær klar til at diskutere. Jeres kritiske sans afhænger af det!

Simon Quintal
Simon QuintalHøjskolelærer