På Egmont Højskolen tror vi på, at samværet med andre voksne, også voksne med særlige forudsætninger, er vigtigt. Det vil give dig udfordringer og oplevelser og være med til at give dig nogle vigtige personlige skub.
Det handler om udvikling, indlæring, overvindelse og måske vigtigst af det hele: fællesskab. Alt sammen noget, som er med til at gøre et ophold på Egmont Højskolen til noget ganske særligt.
At tage på højskole er at møde andre, at give noget til fællesskabet og at få noget med derfra.
Vi lægger som skole vægt på, at elever deltager aktivt i beslutningsprocesserne. Det kan være, når projekter og fællesarrangementer skal gennemføres, men det kan også være i den almindelige klasseundervisning og i særdeleshed, når det drejer sig om at hjælpe og støtte kammerater. Man skal som elev lære at træffe vigtige beslutninger, når der fx skal vælges mellem de mange spændende fagtilbud, men især, når der skal tages stilling til ens personlige trivsel, uddannelse og fremtid.
Egmont Højskolens formål er at understøtte denne proces, så eleverne forlader os som myndige, værdige og solidariske mennesker.
Faciliteter
Egmont Højskolen er en stor skole beliggende lige ud til Kattegat og overalt indrettet, så handicappede kan deltage i alle aktiviteter.
Vi har mange faciliteter, der har med friluftsliv, sejlads og andre udendørs aktiviteter at gøre. Udover det har vi også en skøn idrætshal med klatrevæg, et veludrustet træningscenter, en fantastisk og tilgængelig svømmehal og undervisningslokaler til musik, håndarbejde, keramik, værkstedsfag, skolekøkken, informationsteknologi og meget mere…
Myndighed, værdighed og solidaritet
På Egmont Højskolen tror vi på, at samværet med andre voksne, også voksne med særlige forudsætninger, er vigtigt.
Det handler om udvikling, indlæring, overvindelse og måske vigtigst af det hele: fællesskab. Alt sammen noget, som er med til at gøre et ophold på Egmont Højskolen til noget ganske særligt. At tage på højskole er at møde andre, hvor de er. At give noget til fællesskabet og at få noget med derfra.
Du kan læse mere om dette i vores værdigrundlag
Egmont Højskolen er en af landets største højskoler med omkring 200 elever og ca. 100 ansatte.
Skolens historie
I 1956 grundlagdes en høj- og efterskole i Hou med Oluf Lauth som den første forstander. Skolen hed dengang Holsathia Højskole – navngivet efter et lille slot som dengang lå, hvor den nuværende højskole ligger.
Oluf Lauth var spastiker og kørestolsbruger, hvilket gjorde hans ungdom til en vanskelig tid.
Under et ophold på Askov Højskole fik han den ide at starte en højskole for handicappede, som på den tid var endnu mere stigmatiserede, end de er i dag.
Personale
Egmont Højskolen ville ikke kunne fungere uden en stab af dygtige og engagerede medarbejdere, der tror på højskolens ideer.
Vi er en stor skole med mange forskelligartede opgaver og forpligtelser. Derfor er vores medarbejderstab også stor og meget varieret med hensyn til til faglige kvalifikationer.
Formalier
Egmont Højskolen er en selvejende institution med bestyrelse, vedtægter og meget andet. Derudover er vi selvfølgelig en folkehøjskole som mange andre og dermed underlagt danske love og bestemmelser.
Alt dette og meget andet er vigtigt for, at vi som organisation kan navigere i det daglige og få skolen til at fungere og udvikle sig. Og det bruges som faste holdepunkter og principper på en ofte meget travl og levende højskole.